Tatranský kuchár 2019

Už po 28. krát sa konala na Štrbskom plese gastronomická súťaž Tatranský kuchár. Zúčastnili sa jej žiaci odboru kuchár  a cukrár. Tentokrát sa pripravovali pod odborným vedením majsteriek odbornej výchovy pripravovali žiaci 1.F – kuchár Damiám Solár a cukrárka Simona Majdová.

V časovom limite 50 minút, pod prísnym dohľadom odbornej poroty pripravil Damián tri porcie súťažného jedla. Boli určené povinné suroviny - prepelica, smrekové výhonky a šafran.

Naše súťažné jedlo - Konfitované suprême a doružova pečené stehienko z prepeličky, zemiakový fondant s rozmarínom, baby mrkva, šafranové aioli, pena z mladého smreka, bolo zostavené podľa moderných trendov súčasnej gastronómie.

U cukrárov boli určené povinné suroviny – čokoláda Callebaut a jablko.

Náš súťažný dezert sme mali možnosť ochutnať aj počas oslavy Dňa učiteľov.  Čokoládový trojuholník, s jablkom vareným vo víne, šľahačkou a karamelom.

Simona si vyskúšala aj prácu s výrobkami firmy Zeus, tartaletky, čokoládovvé košíčky a termostabilné náplne.

Obidvom študentom sa podarilo vybojovať pre našu školu krásne bronzové medaily. Za predvedené výkony sa určite nemusia hanbiť a veríme, že skúsenosti, ktoré získali, ich posunú  dopredu.

Príprava vyžadovala nemalé úsilie, nápaditosť a veľkú kreativitu. Aj touto cestou im vyslovujeme srdečné poďakovanie a gratulujeme im k peknému umiestneniu.

1  2

3  4